בכדי לטייל בהודו חובה להוציא ויזה להודו קודם ההגעה להודו. אצלנו תוכלו להוציא ויזה להודו בקלות ובמהירות.
באתר מטיילים בהודו מנפיקים ויזה להודו בתהליך מהיר ובעברית, זהו האתר היחידי שמתחייב לויזה להודו או החזר כספי מלא במידה ובקשתכם לויזה נדחתה.
הטאג' מאהל נחשב לאחד מאתרי התיירות המוכרים ביותר בעולם ובהודו בפרט, המבנה המיוחד שמביא אליו מאות אלפי מטיילים ואפילו מיליוני תיירים בכל שנה, אז בואו ונכיר אותו מקרוב.
סיפורו של הטאג' מאהל
מאחורי המבנה המפואר, עתיר האלמנטים העיצוביים, מסתתר סיפור אהבה. ח’ראם, נסיך האימפריה המוגולית, הכיר את אהבת חייו בגיל 15. נערה עדינה, צעירה, עם יופי ממגנט, העונה לשם ארג’ומנד באנו בגום. לפי סיפור האגדה, כשח’ראם ראה אותה לראשונה הוא הסתיר את פניו בבושה נוכח יופייה. השנים התאהבו זה בזו ממבט ראשון. חמש שנים מאז אותו מפגש אגדי, הם נישאו.
למרות שהנסיך לא היה בכור המשפחה, הוא הפך עם השנים לאדם מוכר ואהוב על כולם. היכולות שלו עלו על כולם, גם בשדה הקרב. הוא הוביל מספר לא מבוטל של כיבושים צבאיים, שהצליחו לבסס את האימפריה בשטחי אסיה. בזכות ניצחונותיו, אביו העניק לו את שם התואר “שאה ג’האן”, שפירושו – מלך העולם.
אחרי כמה שנים, אביו חלה והאחים החלו להתחרות על כס המלוכה. אחרי שנים רבות של קרבות בין האחים, ניצח שאה ג’אהן והפך לקיסר האימפריה המוגולית. אהבתו הראשונה עמדה לצידו לאורך כל הדרך, לה הוא קרא מומתאז-מהאל, “תכשיט הארמון”, והזמין עבורה ארמון מלכותי מפואר שעשוי משיש לבן בוהק.
בשנת 1631, אשתו האהובה ילדה את בנם הראשון. זמן קצר אחרי הלידה היא סבלה מסיבוכי לידה. שאה ג’אהן הגיע מהר לאחר ששמע על הסיבוכים ונפרד ממנה רגע קצר לפני מותה. האגדה מספרת שרגע לפני שהיא הלכה לעולמה בגיל 38, היא ביקשה בקשה אחרונה מבעלה – להנציח את אהבתם הגדולה ובכך להשאיר ממנה זיכרון לדורי דורות.
כך בשנת 1632 החל הקיסר במלאכת הבניה של ה”טאג’ מהאל” בהודו, מאוזוליאום לזכר אשתו ואהבתם הגדולה. לצורך העבודה נשכרו שירותיו של אדריכל פרסי מפורסם, וכ-20 אלף עובדים בנו במשך עשרים ושתיים שנים את חלקת הקבר, שהפכה באותו הרגע לסמל האהבה של השניים. פילים נשאו על גבם אבן חול אדומה, אבני בהט הובאו מסין הרחוקה, והשיש הלבן הגיע מרג’אסטן. האדריכל הביא מלטשי אבן ואומנים מקצועיים מאיטליה הרחוקה, ומלאכת היצירתית המפוארת הסתיימה בשנת 1653.
מאז אותו סיפור מרתק ואחרי כל כך הרבה שנים, המבנה מושך אליו מיליוני מבקרים מרחבי העולם, שמגיעים במיוחד לחזות במראה הארמון המפואר ובגניו, ששטחם עומד על מאה ושבעים דונמים והם שופעי שבילים ומזרקות, נקודות תצפית מפתיעות ובריכות נוי יפיפיות, כמו גם בעיצוב הסימטרי, בקשתות ובכיפה המרשימה. שיבוץ האבנים היקרות, הקליגרפיה היצירתית, השיש הלבן והשער הראשי שמעוטר בפסוקי קוראן – כל פיסה קטנה מעניקה למבנה מראה מרשים ומפואר שאין כמותו.
אחרי סיור מרגש בין השבילים, תיחשפו גם לקברים של הקיסר ואשתו האהובה, עליהם תוכלו לראות ציורים בצורה מלבנית, קשתות ומגדלי אבן שיוצרים יחד מראה של גלויה. התקרה של הקבר מעוטרת באלמנטים פרחוניים ואריחי ריצוף גאומטריים מדהימים. קברו של שאה ג’האן גדול יותר מקברה של אשתו, ומאחוריו מסתתר סיפור טרגי נוסף. חמש שנים לאחר שסיים את בנית המאוזוליאום לזכר אהובתו, בנו החליט להדיח אותו מכס השלטון ולכלוא אותו במבצר, ממנו צפה שאה ג’אהן מדי יום בטאג’ מהאל שבנה לזכר אשתו, עד שמת והצטרף לאהובתו באחוזת הקבר.