עוקץ קורה בכל מקום בעולם, גם בישראל, המטרה שתהיו ערניים. 99% מהחוויות שאתם תעברו בהודו יהיו מדהימות. ואלו שלא? בסופו של דבר יישארו חוויות. צריך לזכור, הודו זה ללא ספק המקום הכי מדהים בעולם. בכתבה הבאה תראו את הצד הפחות יפה של הודו.
תרמיות נפוצות ואזהרות:
כלל ראשון המיין בזאר בדלהי אף פעם לא סגור.
זה אוליי העוקץ הכי מפורסם של הודו, וזה מתבצע כך: נהגי המוניות שתפסתם משדה התעופה לכיוון המיין בזאר יגידו לכם שהמיין בזאר סגור, הם יגידו לכם שהמיין בזאר מוצף, יש מחסומים, משטרה, פסטיבל, חג, ומה לא… חשוב לזכור שהכל שטויות.
תהיו אסרטיבים, תנו כתובת של מלון במיין בזאר ותגידו שיש לכם הזמנה וחברים מחכים לכם שם. אם הם מציעים להתקשר למלון, תהיו מוכנים עם מס‘ הטלפון האמיתי של המלון ותחייגו בעצמכם. הם ינסו לחייג למקום שיתחזה למלון. במידת הצורך דרשו מהנהג לקחת אתכם לתחנת המשטרה הקרובה. במקרה של ניסיון עוקץ חשוב להגיש תלונה במשטרת דלהי, אפשר לעשות את זה גם דרך האתר שלהם (חייבים גם את מספר הרכב)
באותה ההזדמנות הם ינסו למכור לכם חבילות יקרות לקשמיר או רג‘סטאן. אם הרגע הגעתם להודו, כנראה שזה יכול להישמע לכם שווה, אז ממש לא.
צריך לזכור, הודו היא מדהימה. המטרה היא לא להפחיד אתכם. אלא פשוט מאוד לגרום לכם להיות ערניים. אתם תעברו חוויות שברובם אנו מאמינים שיהיו מדהימות. ואלו שלא? בסופו של דבר יישארו חוויות! אז פשוט צריך לראות ולבדוק ולהיות עירניים כל הזמן! לא להאמין לכל אחד. תהיו אסרטיבים!
סיפור אחד מיני רבים
נחתנו אתמול בדלהי, ידענו מראש על עוקץ המוניות ובהתאם להמלצות לקחנו מוניות פיקס פרייס. (מה שהתברר שגם זה לא מתכון נגד חמדנות). הנהג לקח אותנו לכביש עם מחסום משטרה ושיחק אותה מופתע, דיבר עם אחת הריקשות ואמר לנו שיש פסטיבל והכבישים למיין באזר סגורים. לאחר מכן הוא לקח אותנו למרכז מידע לתייר, שם הם טלפנו לאדם שהעמיד פנים כנציג המלון שלנו ואמר שהמלון סגור והמיין באזאר סגור.
פתאום נפל לנו האסימון סופית בנקודה הזו, ביקשנו לראות מפה של דלהי, הם הראו לנו את מיקום המיין באזאר וכמו ילדים קטנים ראינו שיש מספר רב של נתיבים דרכם אפשר להגיע למיין באזאר. ברגע זה ההודים שהתמודדו איתנו, חצי התבאסו חצי התחילו לכעוס שזה לא עובד להם, הנהג התייאש ואמר שייקח אותנו למיין באזר והכל יהיה בסדר. אנחנו איחלנו לו קארמה טובה ולא שילמנו אגורה נוספת. מסקנה: אל תוותרו לנהגי המוניות בדלהי הם יתקפלו בסוף גם אם זה ב 12 בלילה
המלצה לגבי העוקץ של "המיין בזאר סגור":
להוריד אפליקציית מפות וניווט אוף-ליין שעובדת עם ג'י.פי.אס. כמו גוגל מפות שהיא ממש טובה ונוחה לשימוש, גם ללא איטרנט כמובן. יש עוד כמה כאלו, תעבדו עם מה שהכי נוח לכם/ן.
העוקצים הכי מוכרים של הודו
- המיין בזאר סגור לעולם לא סגור.
כמו שכבר קראתם בכתבה זהו העוקץ הכי מפורסם בהודו. - פרחים בפושקר.
ההודים יגיעו אליכם עם פרחים ויציעו לכם להגיע לנהר לטקס פוג'ה (תפילה הודית) היזהרו זהו עוקץ ובסוף תדרשו לשלם אלפי רופי לנוכלים. תהיו אסרטיבים ולא לקחת פרחים מאף אחד ברחוב. - הודים דוברי עברית בדלהי.
הם יגיעו אליכם, יציעו לכם סמים, יציעו לכם חדר במיין בזאר, ובסוף יקחו מכם עמלה שמנה דרך המלון שתגיעו אליו, בין המלון לנוכלים יש הסכם שהמחיר קופץ אם באתם עם אותם דוברי עברית. לכן היזהרו והגיעו מהמלצות מקבוצות הפייסבוק והוואטסאפ של מטיילים בהודו. - עוקץ הקוברה.
- תיירים רבים נופלים בעוקץ הזה, הודי שמנגן בחליל לקוברה ולאחר מכן התיירים נדרשים לשלם כספים.
- ניקוי אוזניים.
הודים מכל רחבי הודו יגיעו אליכם ויציעו לכם לנקות את האוזניים המלוכלכות ואף ידגימו לכם על אדם אחר כיצד מוציאים לו לכלוך מהאוזן, זהו עוקץ ובסוף תצטרכו לשלם כסף רב. היזהרו - בהודו משלמים במטבע המקומי בלבד (רופי הודי)
כשמישהו מציע לכם מוצר או שירות שמסתכם בדולרים או במטבע אחר שהוא לא רופי הוא ככל הנראה עוקץ אתכם, כמו שביראל לא תשלמו בדולרים כך גם בהודו אין סיבה שתשלמו בדולרים. - החלפת מוניות.
קבעתם עם נהג מונית נסיעה ובאמצע הדרך הוא יעצור ויחליף לכם מונית עם נהג אחר בטענה כזו או אחרת.
כל המטרה של אותו הנהג מונית היא לקחת עמלת נסיעה. כך לדוגמה קבעתם מחיר של 1000 רופי לנסיעה, הנהג יקח אתכם למקום אחר שם יחכה לכם נהג אחר והנהג הראשון יתן לנהג השני 800 לנסיעה ויעזוב אתכם עם עמלה של 200 רופי. ךכן מומלץ להשתמש בUBER או OLA אלו 2 אפליקציות הדומות לגט טקסי בארץ ועובדות ברוב הודו וממש זולות.