נסיעות בהודו מזמינים אונליין
🚍🚉✈️🚖
סוכן הודי צמוד, דובר עברית!.
סליפרים / מוניות / רכבות / טיסות.
משלמים אונליין מכל כרטיס אשראי ישראלי והכרטיס נסיעה תוך דקות בוואטסאפ שלך. הסוכן שלנו זמין במהלך היום לכל שאלה או בעיה.🤩🥳
💰💵מחירים זולים!
💨🏃♂️שירות אישי ומהיר
טסים להודו ולא יודעים כיצד מתנהלים עם כסף בהודו? אתם חייבים לקרוא את הכתבה הזו!
עדיף מזומן? כרטיס אשראי? ויזה נטען של הדואר? או בכלל טרוול צ'קס? בואו ונעשה קצת סדר
דבר ראשון משתלם לנסוע עם מזומן – אבל לא יותר מדי בגלל סיכון הגניבה או אובדן הכסף.
המלצה שלנו: לקחת מזומן לשהייה בחודש הראשון כ500 דולר (שזה יוצא כ40,000 רופי) על מנת לחסוך את עמלות המשיכה מהבנקט בחודש הראשון.
איזה כרטיס אשראי מומלץ לקחת להודו?
Visa .
חשוב שכרטיס האשראי שלכם יהיה בינלאומי. מומלץ מאוד לעדכן את הבנק שלכם על הנסיעה להודו, (היו מקרים שהבנק חסם כרטיסי אשראי למטיילים בעקבות חשד שזו תרמית).
באיזה כרטיס אשראי העמלות הכי נמוכות/משתלמות?
כרטיס האשראי הכי משתלם להודו מבחינת עמלות הוא Visa של לאומי קארד. בכרטיסים אחרים, לדוגמה: מאסטרקארד של ישראכרט משיכה בכספומטים ברחבי הודו תעלה בכ-1% יותר ממשיכה בVisa של לאומי קארד.
איפה הכי כדאי להמיר בהודו דולר לרופי?"
עדיפות להמיר בהודו בהרים הגדולות, נסו תמיד להתמקח בהודו, במיוחד אם אתם ממירים סכום גדול. אבל הכי מומלץ להמיר דולר לרופי בדלהי, שם השער מדולר לרופי הוא הטוב ביותר. יוצא כ-2% יותר ממשיכה בכספומט עם כרטיס אשראי בינלאומי.
דיינרס ואמריקן אקספרס בהודו
דיינרס לא מכובד בכלל בהודו ואמריקן אקספרס עובד רק במקרים נדירים.
כרטיס אשראי לגיבוי
המלצה שלנו: בתור גיבוי תמיד תחזיקו כרטיס אשראי נוסף בטיול. כמו שכבר אמרנו Visa של לאומי קארד הוא הכרטיס הכי משתלם (אין עליו עמלה חודשית). שווה להנפיק אפילו במיוחד לטיול להודו ולהשתמש עם הכרטיס רק בשביל גיבוי.
משיכת כסף מכספומט בהודו
ברוב הכספומטים בהודו ניתן למשוך כסף עד 10,000 רופי לכל משיכה. העמלה היום העמלה היא באחוזים (%). ולא פר משיכה כפי שהיה בעבר.
שימו לב: לא מעט כספומטים גובים עמלה נוספת על כל משיכה (בדיוק כמו הכספומטים ATM במכולות בארץ), זה לא בכל מקום. יש גם לא מעט כספומטים שלא גובים עמלה נוספת, (למשל הכספומטים של State bank of India, וכו') בדקו לפני כל משיכה.
לסיכום
ויזה או מאסטרקארד? ויזה חד משמעית
כרטיסים של מאסטרקארד לא מתקבלים בבנקים הממשלתיים וזה אומר שתצטרכו ללכת לבנקים פרטיים שם העמלה תהיה גבוהה בכ20 עד 40 שקלים לכל משיכה של 10k רופי.
כרטיס ויזה נטען של הדואר
הכרטיס של הדואר לרוב עדיף רק עבור תשלום בדולר ולא ברופי. אם תמשכו בו רופי, העלות תהיה כ-5% יותר מכרטיס אשראי בינלאומי רגיל.
למה? להלן הפירוט:
- משלמים עמלה ראשונית עמלת המרה משקל לדולר.
- עמלת הטענה.
- עמלת המרה מדולר לרופי.
- עמלת משיכה מהכספומט.
לעומת זאת: במשיכה דרך כרטיס אשראי רגיל משלמים עמלה נוספת שהיא עמלה פר משיכה (כ200 רופי במקסימום). זה אומר שיש המרה אחת נוספת על העמלות הבסיסיות. כך שעדיף למשוך דרך האשראי הרגיל בכספומטים שניתן למשוך יותר מ10,000.
לסיכום: ויזה נטען של הדואר רלוונטי רק במקרים שבהם אין לכם אפשרות להוציא כרטיס בינלאומי רגיל.
משיכת כסף דרך סוכן נסיעות בהודו
משיכה מסוכני נסיעות בהודו מסוכנת מאוד וגם לא משתלמת בכלל. היו מקרים רבים שבהם סוכני נסיעות (בכל הודו) העתיקו את פרטי כרטיס האשראי של מטיילים שמשכו דרכם והשתמשו בו אח"כ.
העמלה של סוכני הנסיעות: לרוב היא כ3% מהמשיכה בנוסף על כל העמלות הרגילות. בקיצור היא העמלה הגבוהה יותר מעמלת כספומט (עמלת כספומט היא במקסימום 200 רופי).
טרוול צ'קס
הוא אחד מהדברים שפעם היו רלוונטיים, היום כבר לא.
כבר לא מנפיקים אותם בארץ, אבל אם עדיין נשארו לכם בהודו עדיין יש מקומות שניתן לפדות אותם. (לא בכל מקום) , אם בכל זאת תרצו לטוס עם "טרוול צ'קס" תהיו עדיין חייבים בנוסף ל"טרוול צ'קס" כרטיס אשראי נוסף בתור גיבוי.
היום לא משתלם לפתוח חשבון דולרים ולקשר אליו את כרטיס האשראי. נכון שההמרה משקל לרופי מתבצעת דרך דולר, אך נכון להיום את עמלת ההמרה משלמים רק פעם אחת. לעומת זאת, בפתיחת חשבון דולרים תצטרכו לשלם עמלה גם על ההמרה משקל לדולר.
השטרות בהודו
המטבע הרשמי בהודו הוא רופי הודי וזה הסימול שלו ₹.
בעבר הודפס שטר גם בערך 2 רופי הודי, כיום הם יוצאים בערכים: 1, 5, 10, 20, 50, 100, 500 ו-2,000 בוטל!. על מנת להקל את חייהם של המוגבלים, השטרות מודפסים בגדלים שונים כך ש-1 הוא הכי קטן (פיזית), ו-2,000 הוא הכי גדול. על כל השטרות (למעט את שטר אחד הרופי) מודפסת תמונתו של מהאטמה גנדי וערכיהם נכתבים ב-16 שפות שונות.
ב-8 בנובמבר 2016 הוצאו שטרות בעלי ערך 500 רופי ו-1,000 רופי מהמחזור. ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי הכריז בנאום ששודר בערוצי הטלוויזיה בהודו כי השטרות בערכים הללו ייהפכו ל"פיסות נייר חסרות ערך". מודי הדגיש כי "קיים צורך עמוק למלחמה נחושה בנגע השחיתות, בכלכלה השחורה ובטרור. אלו הם פצעים מוגלתיים שמכרסמים בהודו מבפנים". במקביל, הכריז מודי על הכנסה למחזור של שטרות חדשים בערך 2,000 רופי ו-500 רופי. השטרות האלו יישאו שבב אלקטרוני שיאפשר מעקב אחר מסלולם.
המרת מזומן דולר/יורו לרופי בהודו
- בהודו יש דבר מוזר, שטרות של 100 דולר חדשים תקבלו עליהם שער גבוה יותר מ2 שטרות של 50 דולר. לכן עדיף להגיע עם שטרות של 100 חדשים ותקבלו עליהם שער גבוה.
- כמה אפשר למשוך בATM (כספומט): 10,000 רופי הוא הסכום המקסימלי למשיכה.
- כספומטים ללא עמלה ומומלצים למשיכה בהודו: Sbi – state bank of india / Boi – bank of india
תשלומים אלקטרוני בהודו
- ניתן לשלם באמצעות Google Pay, תפתחו חשבון כשאתם עוד בישראל.
- ניתן לשלם באמצעות Amazon Pay.
אז מה מומלץ?
- לקחת שני כרטיסי אשראי.
- תמיד להיות עם כ500 דולר/יורו במזומן ושטרות גדולים למקרה חירום שאם חלילה כרטיס האשראי אבד וכו').
- לשלם בתשלום אלקטרוני Google Pay / Amazon Pay.
- למשוך מכספומטים בכל פעם את הסכום המקסימלי – 10,000 רופי.